Communicatie- en contentstrategie

De WerkkamerExpertiseCommunicatie- en contentstrategie

Shine a light on yourself
Communicatie- en contentstrategie

Jouw LinkedIn-pagina, foto’s op Instagram, de keuze om wel of niet te bloggen of mailings te versturen, maar ook de opmaak van advertenties of andere communicatie-uitingen: allemaal is het onderdeel van communicatie. Wij geloven dat je als bedrijf krachtiger kunt communiceren als je dat doet vanuit een stevige strategische basis.

Bewuste communicatie zorgt voor helderheid, naar je organisatie en je doelgroep. Consistente communicatiestrategie is een dankbare basis om je uitingen meetbaar te maken. Contentstrategie verscherpt je boodschap, spits die toe op diverse kanalen. Een productlancering communiceer je nu eenmaal anders aan werknemers dan aan klanten. De Werkkamer laat graag wat licht schijnen op de communicatie- en contentstrategie.

Verhalen vertellen

Het hoeft niet zo streng en formeel. Afhankelijk van het doel, de doelgroep en de middelen en kanalen pas je de boodschap aan. Onze DigiMags zijn daar een goed voorbeeld van. Doordat er geen direct commercieel doel is, kun je als bedrijf veel meer persoonlijkheid laten zien. Mensen weten vaak wel wat je verkoopt, maar wie zitten erachter en hoe ziet het productieproces er bijvoorbeeld uit? Juist die informatie kan voor veel sympathie zorgen. Bij zowel de externe doelgroepen en partners als de medewerkers.

"Denk niet alleen in doelen,
maar ook in verhalen!"

Eerst de strategie, dan schrijven

Idealiter is De Werkkamer al vanaf het begin betrokken bij een campagne of concept. Van daaruit ontstaan de beste ideeën! Zo ook bij de communicatie. Op basis van een communicatievraagstuk gaan we aan de slag met de strategie, daarna kunnen we gaan schrijven. Geen trial and error, maar gericht en bewust communiceren.

Naast strategisch inzicht heeft De Werkkamer meerdere (aanvullende) expertises.

Bekijk alle expertises

Behoefte aan een scherpe strategie?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een communicatiestrategie en passende content?
De Werkkamer werkt, ook voor jou!

Neem contact op