Van data naar beeld

Infographics

Voor veel bedrijven is het steeds weer een uitdaging om prachtige kwantitatieve resultaten op een goede manier voor het voetlicht te brengen. Saaie tabellen doen afbreuk aan de mooie resultaten. What to do? Een infographic laten maken natuurlijk!

Een infographic verheldert verbanden

Een infographic bevat vaak tabellen, grafieken, diagrammen, kaarten, illustraties en/of flowcharts. Deze wat complexe informatie is verwerkt in een illustratie, waardoor verbanden vaak in één oogopslag helder en inzichtelijk zijn. De lezer begrijpt de data én het belang ervan zo vaak beter, en precies dat is voor de afzender van belang. Een goede infographic doet recht aan de boodschap en het bedrijf.

Een infographic laten maken door de werkkamer

Met een infographic breng je jouw boodschap of resultaat op een beeldende manier over. Het trekt de aandacht en geeft helderheid in een abstract verhaal. Van groot belang is dus dat de infographic er aantrekkelijk uitziet: laat dat maar aan De Werkkamer over! Wij zijn infographic ontwerper met vele jaren ervaring op het gebied van design. Met de juiste data vertellen wij een visueel verhaal, met een illustratie die ook op zichzelf prachtig is. Dát brengt de boodschap zeker over! Natuurlijk ontwerpen wij het volledig in jouw huisstijl, zodat je het design vaker kunt gebruiken.

"Data zonder doekjes erom!"

Infographic Saver

Voor afvalverwerkingsbedrijf Saver bedachten we niet alleen het concept voor het jaarverslag (‘De Gouden Eeuw’), we verzorgden de opmaak, fotografie en redactie ervan. Inclusief een infographic die afvalscheiding in kaart brengt. Lees er hier meer over.

Van verhaal naar visualisatie

Bij elk verhaal hoort een andere visualisatie. Een gesprek, meer achtergrondinformatie, het belang ervan én de benodigde data hebben we allereerst nodig om te inventariseren wat the way to go is. Daarom gaan we eerst met jou rond de tafel, zodat we als infographic ontwerpers recht doen aan jouw verhaal. We kunnen beginnen vanaf nul of voortborduren op bestaande ideeën.

Heb je zelf inspirerende voorbeelden gezien die als uitgangspunt kunnen dienen voor de infographic? Neem die mee. Wanneer je jouw infographic laat maken door De Werkkamer, gaan we namelijk samen voor het beste resultaat. Bij elke infographic houden we rekening met de wensen van de klant én aansluiting bij de huisstijl, al is het visuele verhaal dat we voor het voetlicht willen brengen uiteraard leidend. Met onze ervaring en jouw expertise, zorgen we ervoor dat jouw boodschap krachtig overgebracht wordt.

Naast het ontwerpen van infographics heeft De Werkkamer meerdere (aanvullende) expertises.

Ook een infographic laten maken?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een infographic die de boodschap of data op grafische wijze illustreert?
De Werkkamer werkt, ook voor jou!

De Werkkamer
Engelsestraat 13
4611 RP Bergen op Zoom

0164 – 85 54 20
info@dewerkkamer.nl

De Werkkamer scoort een 5,0 uit
5 op basis van 5 beoordelingen