Illustratie

Meer aandacht door illustraties
Illustratie

Naast artistieke uiting is een illustratie een ontzettend krachtig communicatiemiddel. In een ‘zwaar’ beleidsplan kan het voor een knipoog zorgen, het kan een jaarverslag voorzien van extra toelichting in de zijlijn of op een andere, vaak ludieke manier commentaar leveren.
Bovenal trekt een goede illustratie de aandacht!

Toevoeging van een mooie illustratie kan in de communicatie net het verschil maken. Het zorgt ervoor dat je als afzender meer opvalt of dat je het zwaartepunt of de conclusie van een verslag beter voor het voetlicht kunt brengen. Illustraties zijn een waardevolle toevoeging op het brand design, logo ontwerp en als beeldmerk.

Visualiseren en versterken

Een illustratie visualiseert en versterkt de boodschap, visie of sfeer die je als bedrijf of merk wilt overbrengen. Natuurlijk garandeert niet elke illustratie een succes: ze komen namelijk in allerlei soorten, maten en stijlen. De stijl en sfeer moeten passen bij zowel het bedrijf als de doelgroep en boodschap. De scheidslijn tussen ‘top’ en ‘truttig’ is voor sommigen lastig waarneembaar. De Werkkamer werkt en denkt graag mee!

"De scheidslijn tussen een top illustratie en truttige tekening is lastig waarneembaar"

Illustraties tanteLouise

Voor zorginstelling tanteLouise bedachten we het concept van de nieuwe huisstijl en voerden die tot in de puntjes door. Een belangrijke basis zijn de geïllustreerde iconen. Bekijk ze hier en lees er meer over.

Voor elke stijl een passende illustrator

Idealiter is De Werkkamer al vanaf het begin betrokken bij een campagne of concept. Van daaruit ontstaan de beste ideeën! De illustratiestijl is nauw verbonden aan het concept, het bedrijf, de boodschap en de doelgroep. Is een bepaalde illustratie intern een succes? Dat biedt absoluut geen garanties voor de ontvangst bij de doelgroep. Wij denken mee en hebben voor elke soort en stijl een passende illustrator paraat.

Naast het ontwerpen van illustraties heeft De Werkkamer meerdere (aanvullende) expertises.

Bekijk alle expertises

Behoefte aan een top illustratie?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een goede, onderscheidende illustratie die past bij zowel doelgroep als organisatie?
De Werkkamer werkt, ook voor jou!

Neem contact op