Hi, ik ben Carla van Loon.

Multimedia ontwerper.

Waarom is jouw werk zo leuk?

“Ik ben voornamelijk online bezig, maar doe natuurlijk veel meer. Brochures maken met ingewikkelde schema’s of ‘tabellenwerk’ past bij mijn obsessieve hang naar precisie, haha! In een website moet een opdrachtgever zichzelf herkennen, dus geen dertien in een dozijn-website. Ik wil mooie sites bouwen die hun doel bereiken en daar krijg ik binnen De Werkkamer de ruimte voor. Elke opdracht is anders en dat maakt het leuk. Ik probeer steeds weer iets te maken waar ook ikzelf trots op ben. Het blijft gaaf om aan het eind van de rit je eigen werk vast te kunnen houden, op straat tegen te komen of een website live te zetten.”

Vertel eens over jouw vakgebied: wat werkt wel, wat werkt niet?

“Less is more! Bezoekers van een website mogen niet afhaken. Ze willen snel informatie vinden, lezen en tot actie over kunnen gaan. Je hebt maar een klein venster tot je beschikking waarin je dat doel kunt bereiken. Dat is mijn uitdaging en dat is ook precies waarom de ene website wel en de andere niet werkt.”

Leukste Werkkamer-project?

“Voor mij was dat de website van strooit.nu van BG engineering. De site toont de status van het wegdek in provincie Noord-Holland, wat met name in de herfst en winter relevant is. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in waar en hoe vaak er gestrooid is. Ik vind al die data onwijs interessant wat dat betreft ben ik een beetje een nerd. De site informeert burgers over een wezenlijk potentieel probleem, dus gebruiksvriendelijkheid is dan nog belangrijker. Er ging daarom uitgebreid onderzoek aan vooraf. Ik keek hoe andere informatieve websites hun informatie tonen, hoe Google Maps werkt qua navigatie. De interface is helder en de belangrijkste informatie direct te zien. Een mooi project, maar best gek om in hartje zomer aan een winterse website te werken!”

Maak af: “Wanneer ik niet werk…”

“…spreek ik graag af met vrienden. In Bergen op Zoom is altijd wat te doen, daar kun je mij altijd vinden. Drankje, terrasje! Daarnaast speel sinds mijn twaalfde tafeltennis. Tijdens de competitiewedstrijden wil ik graag winnen, maar lekker blijven hangen in de kantine vind ik vooral erg gezellig. Ook ben ik een echte voetbalfan. Ik heb negen jaar gevoetbald, maar sinds ik Fox Sports heb, ben ik vooral fanatiek op de bank.”

Neem contact op!

Langskomen is leuker

De Werkkamer
Engelsestraat 13
4611 RP Bergen op Zoom

0164 – 85 54 20
info@dewerkkamer.nl

De Werkkamer scoort een 5,0 uit
5 op basis van 5 beoordelingen