Hi, ik ben Sietske Ridders.

Strateeg.

Waarom is jouw werk zo leuk?

“Als strateeg is het mijn opdracht om de rode draad in het hoofd en hart van mensen en bedrijven te ontdekken. Ik help ze te formuleren wie ze zijn, waar ze staan en waar ze écht heen willen. Door mijn toedoen staan klanten hierbij even stil, om erna tijd en energie beter te investeren en betere resultaten te boeken. Ik vind het fijn om daaraan bij te dragen. Verder kom ik door mijn werk in aanraking met andere werelden en ontmoet ik leuke mensen met mooie verhalen. Dankzij de reflectieve aard van mijn werk mag ik daarbij deelgenoot zijn van het moment waarop iemand zichzelf en het leven ineens weer helder ziet. Magische momenten zijn dat!”

Vertel eens over jouw vakgebied: wat werkt wel, wat werkt niet?

“Omdat ik werkzaam ben op de grens van verschillende vakgebieden, zijn de spelregels en succesfactoren per situatie verschillend. De wereld is zo snel in verandering dat wat nu werkt, over een jaar helemaal niet meer relevant hoeft te zijn. Waar ik mezelf in de basis steeds aan herinner, is dat ik elke situatie moet bevragen alsof ik van niets weet. Elke opdracht vraagt een frisse geest, zonder aannames. Verder werk ik onderzoeksresultaten graag uit door middel van tekeningen, dat werkt voor mij. Ellenlange getypte stukken verdwijnen vaak in de la en visuele verslagen vormen direct een fijn praatstuk.”

Waarom werkt jouw samenwerking met de Werkkamer?

“Dat zit ‘m in de flexibiliteit waarmee zij mij als strategisch denker bij een project betrekken. Soms gaat het om langere onderzoekstrajecten voorafgaand aan een ontwerpopdracht. Op andere momenten zijn het korte sparsessies rond een thema waarmee je samen een sterker concept kunt neerzetten. Verder hebben de Werkkamer en ik gemeen dat we gelijkwaardig en open communiceren en houden van een praktische en pragmatische aanpak. We zijn sterk gericht zijn op de menselijke kant van opdrachten en zoeken naar de beste manier om écht verschil te maken.”

Leukste Werkkamer-project?

“Alle ontwerpen die overduidelijk het resultaat zijn van de dappere stap om als bedrijf eerst uit te zoomen, om de eigen situatie en opdracht en een breder perspectief te bekijken. Het levert de beste resultaten op, en dat zie en voel je.”

Maak af: “Wanneer ik niet werk…”

“…ben ik me aan het verwonderen over de wereld en zit ik met vrienden om de eettafel.”

Neem contact op!

Langskomen is leuker