Hi, ik ben Priscilla de Putter.

Copywriter.

Waarom is jouw werk zo leuk?

“Voor elke tekst die ik schrijf, of dat nu commercieel of redactioneel is, duik ik in een ander onderwerp en spreek ik verschillende mensen met verschillende specialisaties, visies en meningen. Ik mag ze ongegeneerd het hemd van het lijf vragen, dat is leuk en interessant. Ik leer zo zelf bovendien ook steeds weer nieuwe dingen. Het allerleukste vind ik om al die input te verwerken tot een vlot verhaal: helder geformuleerd, zonder dat het afbreuk doet aan de (soms complexe) inhoud.”

Vertel eens over jouw vakgebied: wat werkt wel, wat werkt niet?

“Vaak interview ik mensen, met verschillende doeleinden. Soms is dat een redactioneel artikel, soms als research ten behoeve van webteksten of jaarverslagen. Voor alle gevallen geldt dat ik liever open een gesprek in ga en zo de kern van iemands visie achterhaal, dan dat ik een vragenlijst op iemand afvuur. Tijdens een gesprek met een natuurlijk verloop voelt de geïnterviewde zich vaak meer op zijn gemak. Door aan te voelen waar de zwaartepunten liggen, kan ik doorvragen en zo tot de kern komen. Een vooraf dichtgetimmerde vragenlijst doet vaak geen recht aan de achterliggende gevoelens, vragen, twijfels of nuances die er vaak ook zijn. Bovendien levert een open gesprek meer informatie en dus rijkere teksten op. Het kost meer tijd om uit te werken, dat dan weer wel.”

Waarom werkt jouw samenwerking met de Werkkamer?

“Net als ikzelf werkt De Werkkamer niet uitsluitend met harde deadlines en targets, maar zetten ze een goed resultaat op nummer één. Tot de juiste inhoud en vorm komen, dat staat voorop. De werkwijze daarbij is flexibel, informeel en vol vertrouwen. Voor mij is dat de ideale basis om tot goede resultaten te komen.”

Leukste Werkkamer-project?

“Voor het jaarverslag van Saver interviewde ik allerlei stakeholders, van de directeur tot partners en wethouders. Het was allereerst leuk om over afvalverwerking en recycling te schrijven vanuit diverse invalshoeken. Ik leerde zelf veel en het leverde een compleet beeld op van de organisatie en diens doelstellingen en activiteiten. Het gaf veel voldoening om alle artikelen vervolgens – mooi opgemaakt en met prachtige fotografie – in het jaarverslag terug te zien.”

Maak af: “Wanneer ik niet werk…”

“…ontspan ik op verschillende manieren. Ik doe iets leuks met gezin of vrienden, zwem, loop hard, yoga, kook of bak, lees, bezoek musea of kijk films en series. Het allerliefst zou ik elke dag een stukje van de wereld ontdekken en dagelijks op mijn snowboard staan.”

Neem contact op!

Langskomen is leuker

De Werkkamer
Engelsestraat 13
4611 RP Bergen op Zoom

0164 – 85 54 20
info@dewerkkamer.nl

De Werkkamer scoort een 5,0 uit
5 op basis van 5 beoordelingen