Hi, ik ben Cees Boot.

Grafisch ontwerper & illustrator.

Waarom is jouw werk zo leuk?

Van jongs af aan is tekenen voor mij een manier geweest om dingen te begrijpen en indrukken te verwerken. In zekere zin is dat ook de essentie van visuele communicatie; het vertalen van informatie, een idee of boodschap naar een steengoed ontwerp. Het leuke van mijn werk is dat ik inmiddels gevraagd wordt om met mijn illustraties en toegepaste ontwerpen een bijdrage te leveren aan mooi ontworpen producten.

Vertel eens over jouw vakgebied: wat werkt wel, wat werkt niet?


Mijn vakgebied is steeds digitaler geworden, zowel de uitingen en toepassingen als de tools waarmee ontwerpen gemaakt worden. Ik ben van mening dat dit vaak eindresultaat oplevert dat er veel te strak, te generiek, te trendy of gewoon te gepolijst uit ziet. Natuurlijk maak ik ook gebruik van digitale middelen, maar het liefst werk ik lekker ouderwets. Gewoon met de hand en analoog materiaal om ambachtelijk getekend ontwerp te maken. Dat geeft bepaald verrassingen die ik juist als een verrijking beschouw, omdat het een ontwerp karakter geeft.

Waarom werkt jouw samenwerking met de Werkkamer?

Het is altijd gezellig om even langs de studio in de Engelsestraat te gaan en de opdracht te bespreken. Daar hou ik van, die contactmomenten zijn belangrijk en maken deel uit van het werk dat ik maak.

Leukste Werkkamer-project?

De illustraties voor het digitale jaarverslag van Saver! Dit is tot nu toe mijn eerste opdracht van de Werkkamer geweest.

Neem contact op!

Langskomen is leuker

De Werkkamer
Engelsestraat 13
4611 RP Bergen op Zoom

0164 – 85 54 20
info@dewerkkamer.nl

De Werkkamer scoort een 5,0 uit
5 op basis van 5 beoordelingen