Saver - Jaarverslag

Saver – Jaarverslag

concept, fotografie, vormgeving, redactie en productie

Afvalverwerkingsbedrijf Saver vroeg ons mee te denken over het jaarverslag 2016. Hoe kon dat anders, spannender? Omdat afval steeds vaker als goud is in de handen van de juiste bedrijven, was het concept ‘De Gouden Eeuw’ al snel geboren. Niet alleen in de styling, fotografie en vormgeving, maar ook qua inhoud komt die boodschap duidelijk naar voren.

"Waarde is persoonsgebonden en kan ontstaan met de jaren. En waarde is afhankelijk van de zienswijze. Met name dat laatste geldt voor afval. Dat de eigenaar zich ervan wil ontdoen ligt in de naam besloten: afval lijkt per definitie ongewenst. Soms is het kapot, vies of lijkt het geen doel meer te dienen. Maar is dat ook zo?"

– Saver

Redactioneel komen diverse onderwerpen en stakeholders aan bod, ieder met een ander verhaal en boodschap. De portretten en stillevens voor het jaarverslag werden gemaakt door een gerenommeerd fotograaf, geheel in Gouden Eeuw-stijl. Een infographic brengt de afvalscheiding van Saver in kaart. Alle onderdelen smeedde De Werkkamer samen tot een prachtig opgemaakt en kloppend geheel: Saver Jaaroverzicht 2016, De kunst van het afval inzamelen.

Fotografie

Door Nick Franken

Neem contact op!

Langskomen is leuker