De belangrijkste website trends 2020

De belangrijkste website trends voor 2020. Bestaan die wel? Het klopt natuurlijk niet om 1 januari 2020 te zien als startpunt voor nieuwe website trends, want deze markt verandert maandelijks zo niet dagelijks. Toch willen we je graag bijpraten over wat belangrijk wordt in 2020 als het gaat over websites en webdesign. Want een goede website bepaalt de identiteit van jouw merk of bedrijf.

Asymmetrische designs

Niet helemaal nieuw, maar wel steeds populairder worden de asymmetrische designs. In 2020 gaan we dit veel meer zien, het mag allemaal creatiever en minder strak. Pas hierbij wel op dat het geen chaos wordt en dat de navigatie helder blijft. Ook donkere kleuren doen hun intrede in de wereld van webdesign.

Prijzen vermelden

Tarieven op websites mogen weer. Het helpt een potentiële klant sneller een keuze te maken als het gaat om diensten. Het bieden van openheid van zaken en transparantie wekt vertrouwen en wordt gewaardeerd.

Chatbots

Hoe fijn is het als er 24/7 een medewerker online is om klanten te woord te staan of zelfs kan verleiden om een aankoop te doen. Binnen tien jaar zullen deze ‘medewerkers’ bestaan in de vorm van chatbots. Ze zullen ons volledig begrijpen en de plaats innemen van bijvoorbeeld een fysieke klantenservice medewerker. Maar zover is het nog niet. Chatbots begrijpen nog regelmatig afwijkende vragen niet en ‘spreken’ bijvoorbeeld ook nog geen dialect. In 2020 zullen chatbots zich verder ontwikkelen in de richting van het ‘menselijke’ en zullen deze steeds vaker worden toegepast door bedrijven.

Mobile first

Misschien wel de meest belangrijke trend is dat verkeer van en naar websites steeds meer via mobiel gaat. Het is een must om een goede mobiele (responsive) website te hebben zoals onze case van Strooit.nu. Als websitebouwer is het belangrijk om hiermee in het design al rekening te houden. Welke elementen moeten zichtbaar zijn op mobiel en welke juist niet?

Video & animaties

Ook het gebruik van beeldende content wordt steeds belangrijker. Een trend die we steeds vaker zien, is het integreren van videocontent. Met name headervideo’s zullen de statische fotografie deels gaan vervangen. Deze video’s spelen in de achtergrond terwijl er tekst overheen staat. Naast video’s wordt ook het gebruik van (micro) animaties belangrijker in 2020. Door middel van (micro) animaties maak je jouw website creatiever en minder stijf. Hiermee leg je de focus op bijvoorbeeld die ene hele belangrijke call-to-action.

Bekijk onze portfolio voor meer website voorbeelden. En weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

De Werkkamer
Engelsestraat 13
4611 RP Bergen op Zoom

0164 – 85 54 20
info@dewerkkamer.nl

De Werkkamer scoort een 5,0 uit
5 op basis van 5 beoordelingen